AKB, København er klar til fysiske møder og vilde projekter

Share

Vi er akkurat kommet tilbage fra sommerferie, og coronakrisen påvirker stadig vores hverdag. Det gælder ikke kun os i organisationsbestyrelsen, men også de mange tusinde beboere og medarbejderne i boligafdelingerne. Alligevel er der fuld drøn på arbejdet rundt omkring i AKB, København. Og i efteråret sænker vi ikke tempoet, med mindre coronakrisen altså udvikler sig til det værre. For os gælder det om at få det bedste ud af denne svære coronakrise og fortsætte hverdagen – så vidt det er muligt og i det omfang myndighedernes retningslinjer tillader.

Vi glæder os til igen at mødes fysisk
Nok har vi fundet gode alternativer til at mødes i første halvår af 2020, men vi glæder os nu alligevel til at mødes fysisk og se hinanden i øjnene. Det giver bare noget særligt, og især ved de større møder som eksempelvis vores ordinære repræsentantskabsmøde. Nu samles AKB, Københavns repræsentantskab og os i organisationsbestyrelsen endelig til repræsentantskabsmøde den 29. september – nogle måneder senere end oprindeligt planlagt på grund af coronakrisen.

Vi følger selvfølgelig myndighedernes retningslinjer for at mødes forsvarligt og også KAB’s anbefalinger om fysiske møder, som du kan se her.

Repræsentantskabet, der består af beboervalgte fra samtlige boligafdelinger, er AKB, Københavns øverste myndighed. Så vores årlige repræsentantskabsmøde danner ramme om vigtige beslutninger for hele AKB, København. Det er blandt andet her, at årsregnskabet godkendes. Det er også her, at repræsentantskabet vælger medlemmer til organisationsbestyrelsen.

Jeg er på valg i år og genopstiller som formand. Jeg har stadig mange visioner for AKB, Københavns fremtid. En fremtid, der bygger på bæredygtige og tidssvarende løsninger til glæde for nuværende og nye beboere, og hvor der plads til alle og rum til forskellighed.

På valg til organisationsbestyrelsen er også Flemming Biirsdahl og Omar Abachri. Derudover peger organisationsbestyrelsen på Jette Bergenholz Bautrup til at fortsætte yderligere 2 år som bestyrelsesmedlem med bred samfundsmæssig interesse.

Efter repræsentantskabsmødet kan du læse om de vigtigste beslutninger i en opsamling her på bloggen.

AKB, København er Vilde Med Vilje
Det er ikke kun de fysiske møder, vi nu kan genoptage. Vi kan heldigvis også fortsætte med mange af vores planlagte initiativer. Et af dem er samarbejdet med foreningen Vild Med Vilje, som vil gavne både beboerne og naturen.

I AKB, København har vi nemlig besluttet at tage ansvar for at hjælpe biodiversiteten på vej. Med vores mange grønne områder i København har vi en fantastisk mulighed for at sætte skub på at få mere biodiversitet i byen.

Ved at lade græsset gro vildt og andre spændende tiltag kan vi skabe levesteder for planter, svampe og insekter, som er særligt truede i byområderne. Og udover at slå et slag for naturen vil Vild Med Vilje-projekterne også skabe nye, spændende naturoplevelser for beboerne – lige ude foran deres hoveddør.

Til at starte med besøger en konsulent fra virksomheden Habitus de afdelinger, der har takket ja til at undersøge mulighederne for Vild Med Vilje. Habitas laver så en grundig undersøgelse og vurdering af den enkelte boligafdeling. Herefter modtager boligafdelingen konkrete forslag og anbefalinger til at implementere forskellige tiltag, der kan bidrage til mere biodiversitet og sjove naturoplevelser for beboerne.

Vi glæder os til at se og også vise de vilde projekter rundt omkring i vores boligafdelinger. Indtil da kan du blive klogere på Vild Med Vilje i denne video.

På gensyn her på OB-bloggen.

Bjørn

Om Bjørn Petersen

Formand for organisationsbestyrelsen
Dette indlæg blev udgivet i Beboerdemokrati, Bæredygtighed. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *