AKB, København holder hjulene kørende

Share

Af Bjørn Petersen og Mikkel Warming

I AKB, København er vi stadig i arbejdstøjet – dog på lidt anden vis end sædvanligt på grund af situationen med coronavirus, der berører alles hverdag.

Ligesom resten af KAB-fællesskabet følger vi myndighedernes anvisninger, for vores vigtigste prioritet er at passe på beboerne og medarbejderne. Derfor er alle vores lokalkontorer og ejendomskontorer lukket for personlig betjening, men driften af vores boligafdelinger fortsætter så godt som muligt i denne usædvanlige situation. Og man kan som altid kontakte lokal- og ejendomskontorerne på telefon, mail eller via KAB’s beboerapp ’Mig og min bolig’.

En anderledes hverdag
Mange oplever lige nu, at hverdagen er vendt på hovedet. Flere arbejder hjemme – og har man børn i skolealderen, går tiden måske lige nu med at finde en god balance mellem at arbejde hjemme og sørge for, at børnene laver deres lektier. Andre går stadig på arbejde – fx vores egne gode driftsmedarbejdere – for blandt andet at sikre affaldshåndteringen og de vigtigste andre opgaver i boligafdelingerne. Så i AKB, København kører hjulene stadig rundt, dog midlertidigt lidt langsommere.

I organisationsbestyrelsen arbejder vi også fortsat. Nu afventer vi tiden, men måske kommer vi til at holde vores første digitale organisationsbestyrelsesmøde i form af et videomøde? Derudover er der også fortsat meget arbejde at tage fat på med AKB, Københavns nye strategi – både for os i organisationsbestyrelsen og medarbejderne i kundecentret. Så selvom synligheden måske er mindre end normalt, fortsætter arbejdet bag kulisserne.

Med opfordring fra BL og Boligministeriet er alle afdelingsmøder det næste stykke tid aflyste. Vi følger ligesom resten af KAB-fællesskabet situationen og melder ud, så snart der er nyt.

#almenfornuft
AKB, Københavns beboere er blandt de mere end 1 mio. danskere, der bor alment. Derfor er mange almene beboere også berørte af denne usædvanlige tid med coronavirus, hvor man med rette holder sig inde for hjemmets fire vægge og så vidt muligt undgår fysisk kontakt med andre.

Det næste stykke tid vil vi gerne hjælpe alle almene beboere med gode råd og inspiration til at få den anderledes hverdag til at gå op i en højere enhed – og skabe et rum til, at beboerne kan lade sig inspirere af hinanden. Vi inviterer vores kollegaer i andre boligorganisationer til også at være med ved at bruge hashtagget #almenfornuft.

Os almene boligorganisationer er blandt andet kendte for vores stærke fællesskaber i boligafdelingerne og for at passe på hinanden – helt i tråd med myndighedernes kraftige opfordring til ikke at udsætte os selv eller andre for smittefare. Så især lige nu er det vigtigt, at vi er opmærksomme på hinanden og hjælper hinanden. Fx ved at hjælpe en ældre, der ikke kan gå ud, med indkøb og ved at tage en snak over en kop kaffe med sin nabo fra altanerne eller lignende. Selvfølgelig uden fysisk kontakt og mens man holder afstand.

Følg med på AKB, Københavns Facebook, hvor vi det næste stykke tid deler vigtige råd fra myndighederne og giver inspiration under hashtagget #almenfornuft på AKB, Københavns Facebook. Og del gerne ud af dine egne gode succeser med #almenfornuft, som dine naboer, venner og familie måske kan få glæde af. Fx hvordan du stadig bevarer den gode sociale kontakt med naboer, familie og venner uden at mødes fysisk.

Pas godt på jer selv og hinanden, og lad os stå sammen – hver for sig.

Bjørn og Mikkel

Om Bjørn Petersen

Formand for organisationsbestyrelsen
Dette indlæg blev udgivet i #almenfornuft. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *