AKB, København kom til orde på Folkemødet 2019

Share

Boligpolitik og ikke mindst regeringens såkaldte ghettoplan fylder meget hos politikerne og i medierne. Desværre omtales de almene boligområder alt for ofte med en negativ klang.

Folkemødet er et af de steder, hvor AKB, København som en af de største almene boligorganisationer i København kan blive hørt. Vi kan tegne et mere retvisende billede og fortælle om de almene boligområder set fra vores perspektiver – som almen aktør i København såvel som helt almindelige almene beboere.

På Folkemødet 2019 valgte vi at gå sammen med en af de andre store almene boligorganisationer i København, vores gode kollegaer i Boligforeningen 3B. Sammen kan vi meget. Ikke mindst kan vi give vores besyv med, hvilke indsatser der virker i boligområder, som oplever udfordringer.

Vi mener ikke, at regeringens ghettoplaner er løsningen. Det fik de mange fremmødte på Den Sociale Scene På Folkemødet 2019 indsigt i. I øvrigt var heriblandt nogle beboervalgte fra AKB, Københavns afdelingsbestyrelser. De var sammen med andre beboervalgte i KAB-fællesskabet kommet til Folkemødet på KAB’s endagsbustur.

Under temaet ’Vi er ikke en ghetto’ fortalte vi sammen med 3B om de alternativer til ghettoplanen, som vi ved er langt bedre løsninger end at rive gode, sunde boliger ned i en tid med lange, lange ventelister til gode, billige boliger.

Vi fortalte om vores gode erfaringer med at bidrage til blandede byer, hvor beboere i almene boliger, private udlejningsboliger og ejerboliger bor dør om dør, og at dette er en del af løsningen. Vi fortalte også, hvordan endnu mere inddragelse af beboerne er vejen frem. Og ikke mindst fortalte vi, hvordan vi almene beboere kan bidrage så uendeligt meget med blandt andet vores stærke fællesskaber og beboerdemokrati.

For AKB, Københavns vedkommende var det os tre undertegnede i organisationsbestyrelsen, der var på talerstolen, mens vores næstformand Mikkel Warming var ordstyrer. Derudover havde vi selskab af 3B’s næstformand Iris Gausbo og Christine Bille, der er leder for den boligsociale helhedsplan i Høje Gladsaxe, som 3B administrerer – Vores HG.

I videoen herunder kan du se et udsnit af det, vi talte om på Folkemødet 2019.

Bjørn Petersen, Simone Bille og Søren-Emil Schütt

Om Bjørn Petersen

Formand for organisationsbestyrelsen
Dette indlæg blev udgivet i Beboerdemokrati og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *