Begivenhedsrigt efterår i AKB, København

Share

Efteråret er for alvor skudt i gang, og som altid er det en travl tid for os AKB, Københavnere med blandt andet de årlige afdelingsmøder. Derfor var det også tiltrængt med sommerferie til at få genopladt batterierne.

Trods sommerferie har AKB, København ikke stået stille. Tværtimod:

– Indflytning i ungdomsboligerne Faste Batteri på Njalsgade
– Indflytning  i AlmenBolig+ rækkehusene Asters Rækkerne på Grønttorvet
– Workshops ’Vores AKB, København’ for beboere og afdelingsbestyrelser
– Gratis løsninger til beboerne, så de nemmere kan affaldssortere i boligen
– Ministerbesøg ved 1. spadestik til ungdomsboligerne på A. C. Meyers Vænge

Ambassadørordningen – en succes, som vi gentager
I Faste Batteri prøvede vi for første gang at have en ambassadørordning. 10 af de unge beboere er ambassadører og flyttede ind 14 dage før deres naboer. Sammen med medarbejderne sørgede de for en god indflytning for deres naboer, og til gengæld fik de den første måneds husleje gratis. Medarbejderne fortæller, at ambassadørordningen var en stor succes. Det fandt man også ud af på Københavns Rådhus, for overborgmesteren kom og besøgte de unge ambassadører i deres nye boliger den 23. august. Vi gentager de gode erfaringer med ambassadørordningen, når vi bygger nyt, for at gøre indflytningen så god som mulig for de nye beboere.
Faste Batteri var ikke den eneste nye afdeling, hvor vi har budt nye AKB, Københavnere velkommen. Beboerne i de nybyggede AlmenBolig+ rækkehuse på Grønttorvet, Asters Rækkerne, flyttede ind den 30. august og havde deres stiftende afdelingsmøde i midten af september. Jeg, Bjørn, var dirigent, og det var som altid en stor fornøjelse at deltage på det første afdelingsmøde i en helt ny afdeling. Beboerne er engagerede og fik hurtigt valgt en afdelingsbestyrelse.

Vores AKB, København
Vi havde fornøjelsen af at være sammen med både beboere og afdelingsbestyrelser til workshoppen ’Vores AKB, København’ i august. Det var dejligt, at vi sammen satte ord på, hvilke værdier der er vigtige for os AKB, Københavnere. Fællesskab, tryghed og naboskab er blot nogle af dem. Nu arbejder vi videre med at samle op på de gode fortællinger om at bo i AKB, København. Det munder ud i en fælles grundfortælling, som kommer til at være fyrtårn for vores fremtidige indsatser. Vi glæder os til at følge det videre arbejde. Det vil afdelingsbestyrelserne også blive inddraget i til næste strategidag i 2020.

AKB, Københavnerne rider med på klimabølgen
I AKB, København har vi længe haft fokus på miljørigtige indsatser og bæredygtige tiltag i afdelingerne, og det har vi fortsat. Københavns Kommune giver 400 kr. i refusion pr. affaldssorteringsløsning pr. bolig. Den mulighed har vi i AKB, København grebet, så beboerne får bedre muligheder for at sortere deres affald. Det er vi stadig i gang med at tilbyde, og det bliver spændende at se, hvor mange affaldsløsninger til AKB ,Københavnerne det ender med.

Boligministerens udmelding vækker glæde
AKB, København har i den grad fanget den nye boligministers blik. AKB, København lagde jord til boligministerens første 1. spadestik i København på A.C. Meyers Vænge den 22. august, hvor vi bygger 107 ungdomsboliger.

Derudover takkede boligministeren også ja til både Lundtoftegades og Øbrohus’ invitationer og var på besøg. Først i Lundtoftegade den 2. september med stort presseopbud. Boligministeren benyttede i øvrigt denne lejlighed til at fortælle, at han vil kigge på de nuværende regler for tillægskøbesum, som lige nu spænder ben for at bygge mere på vores egne grunde.

Derefter i Øbrohus den 30. september, hvor Øbrohus blandt andet gav boligministeren indblik i Øbrohus’ projektforslag til et nyt bibliotek med almene boliger på toppen.

I næste blogindlæg fortæller Søren-Emil og Flemming fra organisationsbestyrelsen mere om boligministerens besøg i Lundtoftegade og Øbrohus – og hvorfor vi i AKB, København er glade for, at boligministeren nu tager et kig på de nuværende regler for tillægskøbesum.

Bjørn og Mikkel

 

Om Bjørn Petersen

Formand for organisationsbestyrelsen
Dette indlæg blev udgivet i Beboerdemokrati. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *