Din hverdag, dit valg. Stem den 21. november!

Share

mikkel-shKommunalvalget nærmer sig. Den 21. november har vi alle mulighed for at være med til at bestemme. Desværre er det ikke alle, der griber muligheden. I København er der kun ca. 6 ud af 10, der stemmer til kommunalvalget, og i nogle af vores boligområder er tallet faktisk lavere. Det er dødærgerligt.

Kommunalpolitik er nemlig vigtigt, fordi vores hverdag i høj grad bliver bestemt på rådhuset. Kommunalpolitik handler om, man kan få sit barn passet i en god daginstitution, og om vores børn lærer noget og har det godt i skolen. Kommunalpolitik handler om, vores ældre kan få en tryg og værdig alderdom og om de mennesker, der har ondt i livet kan få hjælp til at få det bedre. Kommunalpolitik handler om, hvordan vi kommer rundt i byen – vores veje, cykelstier, busser og parkeringspladser. Om der er fodboldbaner og svømmehaller, hvis man vil dyrke motion eller sport – og om meget meget mere.

For os, der er bor alment, er kommunalpolitik ekstra vigtigt. Kommunen er en meget vigtig samarbejdspartner for os beboere og for selskabet. Kommunen vil nemlig gerne bestemme, hvordan vi skal sortere vores affald, hvordan vi skal renovere vores bygninger, og det er kommunen, der skal hjælpe, hvis en af vores naboer har det meget dårligt.

Det er også kommunen, der er med til at bestemme, om der skal bygges flere almene boliger i byen, så almindelige mennesker med almindelige jobs og lønninger kan bo i København i fremtiden.

Kommunalvalget handler kort sagt om din og min hverdag, og om AKB, Københavns muligheder for at bygge nye gode og billige boliger i København.

IMG_6933editI AKB, København er det beboerne der bestemmer. På afdelingsmøderne, i afdelingsbestyrelserne og gennem vores strategidage og repræsentantskabsmøder. Vi har rigtig mange muligheder for at præge vores hverdag og boligafdelinger. Derfor ved vi i boligbevægelsen bedre end de fleste, at demokrati er mere end at stemme hver fjerde år. Demokrati er at engagere sig i hverdagen.

Men demokratiet starter med at stemme. Jeg vil gerne opfordre alle til at være med til at bestemme, hvordan vores by skal udvikle sig de næste fire år. Hvis du ikke stemmer, så lader du andre bestemme over din hverdag og dit liv i København.

Jeg håber, vi ses ved stemmeurnerne den 21. november. Det er en vigtig dag!

Mikkel Warming

Næstformand, AKB, København.

 

Dette indlæg blev udgivet i Beboerdemokrati, Uncategorized og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *