En julehilsen fra AKB, København

Share

Vi vil benytte afslutningen på året til at sende jer en hilsen og sige tak for at I følger med her på bloggen. I årets sidste måned ser vi tilbage på endnu et år, hvor Corona har præget vores dagligdag, men hvor vi også har bevist, at vi i fællesskab kan udvikle os. At vi kan udvikle os som organisation hænger i høj grad sammen med, at vi har nogle medarbejdere, der løser en stor opgave og får deres viden og erfaringer i spil. En stor tak til alle medarbejderne herfra!

På AKB, Københavns repræsentantskabsmøde den 22. juni 2021 sagde vi farvel og god vind til Henning Andersen og Helle Marianne Rasmussen. Henning har fulgt AKB, København i mange år, først som direktør i KAB og senere som medlem af organisationsbestyrelsen. Vi kommer til at savne Henning – og ikke mindst hans store viden om AKB, København og den almene sektor. Helle Mariannes store sociale engagement lover vi at værne om fremover. Nu glæder vi os over at kunne byde to nye medlemmer velkommen i organisationsbestyrelsen, Peter Dam og Bo Rasmussen, som blev valgt på AKB, Københavns repræsentantskabsmøde. Peter er formand i karré 7 i Sydhavnen og medlem af KAB’s Teknik- og Byggeudvalg. Bo træder ind i bestyrelsen som særligt udpeget medlem. Som tidligere kommunaldirektør i Gladsaxe og Albertslund vil Bo bl.a. bidrage med sin store erfaring herfra.

Strategi mod 2030 og fire pejlemærker

2021 er året hvor AKB, Københavns strategi mod 2030, i juni måned blev vedtaget af repræsentantskabet. Arbejdet med strategien blev, som så mange andre ting, forsinket af pandemien. Men det lykkedes til sidst, først digitalt på teams og i break-out rooms og bagefter i fællesskab, fysisk, til repræsentantskabsmødet. I den forbindelse vil vi sige mange tak til alle jer, der har bidraget til arbejdet med at lave strategien og de fire pejlemærker.

Nu gælder det om, at strategien flytter ind i afdelingerne, og vi glæder os til at se, hvordan: Engagement, Naboskab, Grønt liv og Betalbare boliger kommer til at fylde i AKB, København

Fokus på de almene boliger

Der er stor fokus på den almene sektor for tiden. Regeringen er kommet med et stort boligudspil, som betyder, at der skal bygges 22.000 nye almene boliger i de store byer frem mod 2035. Langt de fleste skal bygges i København. Vi opfatter det som en tillidserklæring til den almene sektor, at politikerne ser os som en afgørende aktør, der skal sørge for, at København er en by for alle. Men der er ingen tvivl om, at det er en stor opgave, som vi kun kan løse, hvis vi kan få vores beboerdemokraters og vores medarbejderes viden og jeres erfaringer i spil.

Tak for et begivenhedsrigt år og glædelig jul og godt nytår!

De bedste hilsner fra Bjørn og Mikkel

 

 

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Beboerdemokrati, Pejlemærker. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *