Mød op og sæt præg på AKB, København

Share

mikkel-shI januar hvor julen er vel overstået, og det nye år netop er startet, mødes organisationsbestyrelsen i AKB, København til et 24-timers seminar, hvor vi har mulighed for at komme i dybderne med nogle vigtige emner.

Det har vi nemlig ikke altid god nok tid til på de almindelige møder i organisationsbestyrelsen. Der bruger vi ofte tid på vigtige sager, der har med dagligdagen i afdelingerne at gøre.

Men verden forandrer sig hele tiden og de ønsker, vi som beboere har til at bo alment, forandrer sig. Det skal en beboervalgt bestyrelse kunne forholde sig til, så vi kan sikre, at det er beboerne – beboerdemokratiet – der lægger linjerne for fremtidens almene boliger i AKB, København og ikke kommunen, staten eller markedskræfterne.

Sidste år handlede seminaret om fremtiden, og hvad den kan byde på; hvilke ting sker der overordnet i store byer, eksempelvis i forhold til boligbehov og teknologiudviklingen.

De der deltog på strategidag#6 kan nok huske fremtidsforsker Thomas Geuken. Han var også på seminaret sidste år, og det gav anledning til mange spændende debatter og konklusioner, som også er begyndt at præge noget af arbejdet i AKB, København. Bæredygtighedsprofilen er et godt eksempel på, hvad der kan komme ud af seminar og strategidag.

Forandringer i luften

I år oplever vi, at der kommer flere krav til de almene boliger og boligbevægelsen udefra. Ikke mindst sparekravene, som BL og regeringen har fastsat, bliver vi nødt til at forholde os aktivt til. Ligesom der kommer flygtninge til landet, som vi skal hjælpe med til at finde boliger til. Samtidig vil vi arbejde med at gøre AKB, København endnu mere bæredygtigt. Der er mange ting at forholde sig til og de vil alle sammen ændre på, hvordan AKB, København kommer til at se ud i fremtiden.

Hovedemner på januar måneds seminar var derfor, hvordan vi som demokratisk boligorganisation kan håndtere de forandringer, der kommer. Sparekravene, bæredygtigheden, nye boligbehov og beboertyper og så videre.

Hvordan kan vi sikre, at det er beboerne, der gennem beboerdemokratiet lægger rammerne for de forandringer der sker?

Og hvordan kan vi gennemføre de forandringer, vi ønsker, så at eksempelvis bæredygtighedsprofilen faktisk betyder, at der arbejdes med en miljømæssig, social og økonomisk bundlinje alle steder i vores boligorganisation? Altså at det vi sammen beslutter også bliver til virkelighed.

Kom til Strategidag#7

En af konklusionerne til seminaret var, måske ikke så overraskende, at organisationsbestyrelsens store fordel er, at vi selv er beboere. Vi ved, hvordan det er at have et ærinde på ejendomskontoret. Hvor tit eller sjældent man bruger det. Hvor meget eller lidt affald der bliver sorteret, hvis man har en affaldsskakt. Og allervigtigst; vi ved, at beslutninger der skal blive til virkelighed, skal alle beboere være en del af.

Der skal være ejerskab til beslutninger og forandringer, hvis det skal lykkes os at rykke. Derfor er det helt centralt, at vi alle mødes en gang i mellem og sammen finder frem til vores måde at gå forandringerne i møde på. Strategidag#7 er en rigtig god mulighed for at tage diskussionerne sammen, så vi passer på huslejen, bevarer den gode service og selv sætter rammerne for fremtidens AKB, København. Så mød op og vær med til at sætte præg på din bolig, dit hjem. Strategidagen er for alle afdelingbestyrelsesmedlemmer og suppleanter. Vi glæder os til at se jer!

På vegne af organisationsbestyrelsen

Mikkel

Du kan tilmelde dig strategidagen via linket her.

Dette indlæg blev udgivet i Beboerdemokrati, Pas på huslejen, Uncategorized og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *