Områdemøder bringer os tættere på hinanden

Share

En ny mødeform i AKB, København tager form, og det er en meget anderledes måde at samles end fx de årlige budgetmøder eller repræsentantskabsmødet. Områdemøder er ganske uformelle og handler især om at mødes omkring aktuelle emner, og hvad der optager os beboervalgte. Med områdemøderne kommer afdelingsbestyrelserne og organisationsbestyrelsen tættere på hinanden, og her kan alle blive hørt.

I begyndelsen af 2019 havde vi rigtig gode erfaringer med at holde områdemøder med livlige debatter om, hvordan vi bedst muligt gør vores indflydelse gældende. På baggrund af de gode erfaringer besluttede repræsentantskabet fremadrettet at holde 1-2 omgange områdemøder årligt. Er du beboervalgt i en af AKB, Københavns afdelinger, har du modtaget invitation til et områdemøde nær din afdeling:

  • Områdemøde i Sydhavnen mandag den 18. november
  • Områdemøde på Nørrebro onsdag den 20. november
  • Områdemøde på Østerbro torsdag den 21. november

Dagsordenen for de tre møder er ens. Personligt glæder jeg mig først og fremmest til at mødes med mange af kollegaerne i afdelingsbestyrelserne, for vi har meget spændende at drøfte! Blandt andet reglerne for at feriefremleje sin bolig gennem Airbnb. Hvordan forholder vi os i AKB, København? Vi skal også tale om, hvorvidt det overhovedet kan betale sig som afdeling at arbejde med bæredygtighed? Her tager vi udgangspunkt i et konkret eksempel og ser, hvordan Øbrohus arbejder med bæredygtighed.

Vi kan så meget sammen!
På områdemøderne i november glæder jeg mig meget til punktet ’ordet er frit’ på dagsordenen. For det er her, vi bliver klogere på hinanden, inspirerer hinanden og får ny viden. Viden om alt det gode i vores meget forskellige boligafdelinger, men også viden om de udfordringer, vi hver især oplever i hverdagen.

Os beboervalgte i AKB, København har forskellige måder at bidrage på, og mange bidrager på flere måder. Selv er jeg en del af AKB, Københavns organisationsbestyrelse og også aktiv i afdelingsbestyrelsen i Frederiksholm Karré 1, hvor jeg bor. Der er mange i afdelingsbestyrelserne i AKB, Københavns afdelinger, og så er der hele repræsentantskabet og organisationsbestyrelsen.

Selvom vi bidrager på forskellig vis, har os beboervalgte meget tilfælles. Vi arbejder nemlig alle for beboerne og for, at vores boligafdelinger er gode steder at bo – med masser af liv, fællesskab og aktiviteter. Vi arbejder også for de fysiske rammer – at vores boliger er sunde og energirigtige, og at vores husleje og udgifter er i balance. Så vi har meget at tale om på områdemøder og gode muligheder for at videndele.

Hvad har AKB, Københavnerne på hjerte?
Områdemøderne er en god vej til at styrke samarbejdet mellem afdelingsbestyrelserne og organisationsbestyrelsen. Derfor håber jeg og mine kollegaer i organisationsbestyrelsen at mødes med rigtig mange afdelingsbestyrelser til områdemøderne her i november. Vi glæder os til at høre, hvad der optager afdelingsbestyrelserne hver især. Og vi glæder os til mange inputs og til at høre, hvad medlemmerne i AKB, Københavns afdelingsbestyrelser har på hjerte.

/Helle

Dette indlæg blev udgivet i Beboerdemokrati. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *