Tak for de gode idéer, har I flere?

rasmus-shFor et par uger siden holdt vi temaaften om de 360° analyser, vi snart får for vores afdeling. Jeg deltog sammen med godt 30 andre afdelingsbestyrelsesmedlemmer, vores Ejendomsledere og Driftschefer og folk fra KAB. Og jeg var meget spændt på at høre, hvilke tanker, I gør jer om analyserne og hele ideen om at give selskabet et servicetjek.

Vi tog beslutningen om 360° analyserne i OB på baggrund af de nye krav, regeringen har pålagt os; en besparelse på 8,2 % på driften. Vi ville gerne have et rigtig godt grundlag for, sammen med jer, at finde frem til, hvordan vi i AKB, København kan finde nye løsninger og besparelsesmuligheder. Det er nemlig vores husleje og vores service det handler om, så hvordan kan vi passe på huslejen og bevare den gode service? Og sørge for, at alle har råd til et hjem?

Det var det, vi inviterede jer til at komme og diskutere på temaftenen. Vi blev vist godt rundt i, hvordan KAB har lavet analyserne og så fik vi en case, en opfundet afdelingsanalyse, med nogle anbefalinger, som ligger tæt på virkeligheden. Med 56 afdelingsanalyser, så tegner der sig nogle mønstre, og de temaer, vi diskuterede var: huslejen, udendørsarealer, kontorer og affald.

 

Byttereoler, vilde enge, driftsfællesskaber og gode langtidsplaner

Det lyder måske ikke som jordens mest ophidsende emner, men jeg skal love for, at snakken gik og gode idéer kom frem.

I ’skraldedebatten’ kom der forslag til at hjælpe hinanden med at blive bedre til at sortere skrald, at skrotte affaldsskakte og at have byttereoler i afdelingerne.

I snakimg_0446-editken om udendørsarealer var nogle af ideerne at deles om gartnere i flere afdelinger, at deles om maskiner, at lave beboeraktiviteter, som forskønner de fælles udearealer, og at have planter, der kræver mindre pleje – der var forslag om at have en eng i stedet for græsplæne.

Lad os samarbejde mere på tværs af afdelingerne, var et af ønskerne, da emnet var ejendomskontorer. Et andet var at gøre brug af digitale løsninger. Der var mange forslag til driftsfællesskaber afdelingerne i mellem, men det blev også understreget, at det er vigtigt at tage højde for forskellige behov i forhold til beboersammensætningen og at huske, at medarbejderne skal trives.

Det hele handler om, at vi skal passe på huslejen og bevare den gode service og da vi talte om husleje, så synes mange, at det er meget vigtigt at have nogle fornuftige langtidsplaner. Der blev også peget på, at der er besparelser at hente, hvis vi alle tager ansvar både i vores egen bolig og på fællesarealerne og så sørger for, at de, der har behov for hjælp, får det, så de kan beholde deres hjem og vi undgår udsættelser.

Ja, snakken var livlig, og det her er bare et lille udpluk af de gode forslag, der kom på bordet. Jeg glæder mig til at fortsætte snakken til strategidagen d. 4. marts og på temaaftener i løbet af næste år, for vi blev slet ikke færdige med diskussionerne.

På vegne af organisationsbestyrelsen

Rasmus

Dette indlæg blev udgivet i 360° analyser, Beboerdemokrati, Pas på huslejen, Uncategorized og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.