Tak for et spændende – men også noget specielt – år

Share

Nu er endnu et år på vej til at rinde ud. Som altid maner det til at gøre status – og til eftertanke. Hvad bragte året, der gik? For AKB, København? Og i et større perspektiv?

I organisations- og afdelingsbestyrelserne var vi travlt optaget af at indkredse vores strategi og pejlemærker. Men vi måtte også forholde os til de begrænsninger, som corona betød for vores udfoldelse.

2020 blev et år, hvor fællesskab og sammenhold fik ny betydning og pludselig var noget, vi lærte at praktisere på afstand. Vores beboerfællesskab viste sin styrke og dannede et værn om hver af os, ligesom ”det store fællesskab” gjorde i resten af Danmark. Det betød, at vi styrede sikkert gennem første bølge af corona i foråret og sommeren.

Det har været en særligt stor fornøjelse at repræsentere AKB, København i år. Jeg er glad for at mærke den opbakning, som både organisationsbestyrelsen og afdelingsbestyrelserne har. Og jeg er stolt over at stå i spidsen for et nært, stærkt og velfungerende beboerdemokrati i en tid, hvor tilliden til andre demokratier svigter.

 

Nytænkning – også i krisetider

De helt specielle omstændigheder i år betød, at vi måtte mobilisere alle forhåndenværende ressourcer. Beboere og beboervalgte, medarbejdere og frivillige tog ansvar og kæmpede. For at overholde regeringens skiftende retningslinjer, så smitten ikke spredte sig til – og i – vores boligafdelinger. Og for at holde humøret oppe, da den ”frivillige isolation” i vores hjem begyndte at kunne mærkes i form af social sult, frustration – og ensomhed.

Noget af det, der kendetegner os AKB, Københavnere, er en brændende lyst til at tænke nyt og skubbe til rammerne. Det er vi gode til i det daglige. Og heldigvis, skulle det vise sig, også når noget truer os.

Tak for en helt ekstraordinær indsats. Det var aldrig lykkedes uden jeres engagement, samarbejde og opfindsomhed. Som det ser ud for øjeblikket, kommer vi til at trække på alle tre dele igen…

 

I 2021 skal strategien sættes i arbejde

Heldigvis har vi travlt med alt for mange projekter til at lade corona komme i vejen. Vi står overfor at skulle udrulle vores nye strategi, som beboere, beboervalgte og medarbejdere har været med til at udforme. Blandt andet på forårets Strategidag#10 på Arbejdermuseet, hvor vi indkredsede de fire pejlemærker, der sammenfatter vores værdier og giver os noget at samles om, navigere efter og sikre fremdrift med.

Næste skridt er at få vedtaget pejlemærkerne af repræsentantskabet og sluppet dem løs lokalt, så hver boligafdeling kan omsætte dem til handlinger med afsæt i netop sin beboersammensætning, sine behov og sine udfordringer. Herefter bliver opgaven at dele viden, erfaringer og ideer på tværs af vores fællesskab, så vi lærer af hinandens oplevelser. Og så det, vi gør, kommer til at række ud af vores fællesskab – og ind i de samtaler, netværk og bevægelser, der definerer verden omkring os. Det bliver spændende at være med til…

Vi høres ved her på bloggen i det nye år, hvor vi vil informere om og kommentere begivenheder af relevans for vores alle sammens boligliv. Jeg ser frem til at tage hul på 2021 sammen med jer.

På vegne af hele organisationsbestyrelsen ønsker jeg jer alle

Rigtig glædelig jul og godt nytår!

Bjørn

Om Bjørn Petersen

Formand for organisationsbestyrelsen
Dette indlæg blev udgivet i Beboerdemokrati. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *