Vi brygger på en bæredygtighedsprofil

Share

omar-shDe seneste måneder har jeg, sammen med en arbejdsgruppe fra organisationsbestyrelsen, arbejdet på en bæredygtighedsprofil for AKB, København.

Vi mener nemlig, at vi har både mulighed og ansvar for at bidrage til en bæredygtig by. Det har vi også lovet hinanden i Målsætningsprogrammet. Vi vil gerne gå forrest og vise vejen for bæredygtigt byggeri, renovering og drift af Københavns bygninger.

Bæredygtighed er balance

AKB, København har en helhedsorienteret tilgang til bæredygtighed. Alle vores boliger skal være i økonomisk balance, være socialt engagerende og miljørigtige.

Bæredygtighedsprofilen skal være med til at udbrede bæredygtighed i alle vores boligafdelinger og sørge for, at bæredygtige løsninger er et naturligt valg. Vi vægter beboerdemokratiet og de enkelte afdelingers selvbestemmelse højt, og derfor er en bæredygtig fremtid i AKB, København noget, der skal ske i samarbejde med jer. Afdelingsbestyrelserne skal have bæredygtighed ind under huden, det skal forankres i driften, og alle AKB, Københavnere skal involveres, så bæredygtighed vil være at finde i små og store løsninger.

bæredygtighed

Vi sætter krav til leverandører

Når vi har taget tydelig stilling til bæredygtighed i AKB, København, så betyder det, at vores leverandører får nogle krav, de skal leve op til. Det vil især have stor betydning, når vi bygger nye boliger og renoverer gamle bygninger. Det betyder noget i forhold til, hvilke materialer der bruges, hvor holdbart byggeriet er, og hvor stort ressourceforbrug bygningerne har. Bæredygtighed kan betale sig i kroner og ører, for udgifterne til vedligehold holdes nede, og det vil kunne mærkes på varme- og elregningen for beboerne.

Vi vil søsætte pilotprojekter det kommende år, hvor bæredygtighed i byggeriet er topprioritet, så vi kan bevise for os selv og for omverdenen, at en bæredygtig fremtid er mulig.

I er allerede med på den grønne bølge

Der er sund fornuft i bæredygtige løsninger, det har vores afdelinger allerede fundet ud af. Så vi ser hele tiden, at der indføres nye løsninger, som både sparer på CO2-udslippet og på økonomien. 50 % af AKB, Københavns afdelinger har allerede indført CO2-nedsættende tiltag. Og hvad kan det så være? Det er for eksempel LED-belysning på fællesarealer, vandbesparende blandingsbatterier og toiletter, nye miljøvenlige maskiner i vaskerierne, regulering af varmesystemer og brug af solceller.

Beboerne i karréerne i Sydhavnen har givet en hånd med ved at tjekke, om deres toilet løber. Sådan har de sparet 13.000 m3 vand om året.

I Øbro95 har de fået solceller på taget, som i sommermånederne indbringer afdelingen, hvad der svarer til omtrent 22.000 kr. strøm helt uden at udlede CO2. Det er da fantastisk!

Og med den nye bæredygtighedsprofil følger flere tiltag. For eksempel skal alle afdelinger tilkobles grøn strøm til fællesarealerne.

Vi er i OB utrolig stolte over, at vi med fokus på bæredygtighed både kan skabe gode sunde boliger med en god økonomi og mulighed for socialt liv samtidig med, at vi er med til at gøre vores miljø bedre til glæde for os selv og fremtidige generationer.

På vegne af organisationsbestyrelsen

Omar

Dette indlæg blev udgivet i Bæredygtighed, Uncategorized og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *