Vi er ikke en ghetto!

Share

Nu er det ved at være regnskabets time for den almene boligsektor. Regeringens ghettoplan bliver i denne uge behandlet i Folketinget – og det ser desværre ud til, at den bliver vedtaget med bredt flertal.

Det betyder, at almene boligafdelinger kan blive tvunget til at rive op til 60 % af deres boliger ned!

I AKB, København er afdelingerne Lundtoftegade og Sjælør Boulevard i fare for at komme på ghettolisten. Hvis de står på den i fire år, så rykker de op på den såkaldte ”hårde ghettoliste” og her vil der være krav om at rive ned eller sælge til private investorer. Det er helt hen i vejret!

Regeringens ghettoliste bygger på gamle tal og er altså ikke et udtryk for, hvordan det går i afdelingerne i dag. De sidste par år er Sjælør Boulevard blevet gennemrenoveret og i Lundtoftegade har der været rigtig mange sociale initiativer, som har været med til at ændre boligområderne. Ingen af beboerne synes, at de bor i en ghetto.

Og så handler det om marginaler. I begge områder er det én person med en dom, som gør forskellen. Én person! De fem kriterier, som vores boligområder bliver målt ud fra, giver ikke et retvisende billede af, hvordan området er at bo i.

I organisationsbestyrelsen ligger det os meget på sinde, at få vores afdelinger af ghettolisten og at sikre at andre af vores boligområder ikke kommer på en fremtidig ghettoliste. Den tidligere strategi med at løfte boligområderne med fysiske og boligsociale helhedsplaner har indtil videre givet gode resultater. Men når regeringen ændrer kriterierne for udsatte boligområder og ghettoområder, så må vi undersøge, om der er andre tiltag, vi kan tage i anvendelse.

Den 1. december får vi den nye ghettoliste at se. Den liste, der ligger til grund for udspillet og hvor Lundtoftegade og Sjælør Boulevard er at finde, ligger her.

Der har været mange lokale aktioner imod ghettoplanen. I Skovgårdsparken vest for Århus har de lavet et opråb til politikerne ”Flyt jer selv – vi flytter ikke”. Netværket Almen Modstand arrangerede demonstrationer i flere danske byer den 29. september. I København var vi flere end 300 mennesker, der marcherede fra Nytorv via BL og Landsbyggefonden til Christiansborg. Og selv har vi fået lavet en film fra vores to berørte afdelinger. Den er blevet delt og set rigtig meget på de sociale medier i løbet af det seneste døgn.

Hjælp os med at dele budskabet endnu mere ved at dele filmen enten på Facebook eller på LinkedIn.

På vegne af organisationsbestyrelsen.

Rasmus

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *