Vi glæder os til at tage fat!

Share

Vi hedder Flemming Biirsdahl og Søren-Emil Schütt. Du har nok hørt, at vi blev valgt ind i organisationsbestyrelsen ved repræsentantskabsmødet i maj – og måske kender du os lidt i forvejen? I vores første blogindlæg her på OB-bloggen kan du lære os bedre at kende og høre, hvad vi vil arbejde for i organisationsbestyrelsen.

Flemming Biirsdahl
Jeg er næstformand i Øbrohus. Jeg glæder mig til at komme ind i organisationsbestyrelsens arbejde og brænder især for byggeri, bæredygtighed, beboerinddragelse samt it/digitalisering – og i den forbindelse sikring af beboernes data. Jeg er glad for, at mange bakkede op om mit kandidatur, men ved også der skal lægges et stort arbejde i at leve op til det ansvar, jeg har fået.

Bæredygtighed og den store grønne omstilling ligger mit hjerte nært – især inden for byggeri og den generelle drift af afdelingerne i AKB, København. Derfor er jeg også glad for at se, at næsten hele Folketinget har sat dette emne højt på den politiske dagsorden. Den grønne udvikling kan AKB, København være med til at præge. Det er en af grundene til, at jeg stillede op til organisationsbestyrelsen.

Efter mere end 10 år i Øbrohus’ afdelingsbestyrelse har jeg en rygsæk fyldt med gode resultater inden for beboerinddragelse og et utal af projekter til glæde for beboerne. Det håber jeg kan inspirere arbejdet i organisationsbestyrelsen og gavne AKB, Københavns fremtidige udvikling og prioriteringer.

Efter mange år i forsvaret har jeg fået indsigt i vigtigheden af IT-sikkerhed, som kun er blevet endnu mere aktuelt i disse år. Jeg håber at kunne højne kvaliteten af det arbejde, som AKB, København laver på dette område. Fx skal det være letforståeligt for fru Jensen, hvad der sker med hendes data, og vi skal sikre, at disse data ikke misbruges, gives videre osv. Det vil jeg gerne bidrage til at få realiseret sammen med de øvrige i organisationsbestyrelsen.

Og så lidt om mig privat. Jeg er pensioneret soldat efter 27 år og nyder at være lystfisker og lave boligsocialt arbejde i Øbrohus. Jeg har været valgstyrer og valgstyrerformand ved flere valg og er stolt over at kæmpe for demokratiet – det værende sig i min soldatertid såvel som ved de seneste valg i Danmark.

Søren-Emil Schütt
Efter tre år i Lundtoftegades afdelingsbestyrelse, og nu et år som formand, har jeg fået øjnene endnu mere op for den almene boligsektors værdier og kvaliteter.Min interesse for AKB, København, og for hvordan alle afdelingerne er skruet sammen og kan samarbejde med hinanden, er stor.

Helt overordnet set vil jeg i organisationsbestyrelsen bidrage med nye idéer og input til at udvikle den almene boligsektor. Jeg har en aktivistisk og humanistisk tilgang til boligpolitik, og det tror jeg er en fordel i en tid, hvor mennesker og mursten i det mindste bør følges ad. Særligt i Lundtoftegade oplever vi, at vores boliger er under beskydning fra mange sider. En tendens og tankegang, der nødigt skal brede sig til andre afdelinger. Det vil jeg gerne være med til at påvirke gennem arbejdet i organisationsbestyrelsen, og jeg vil kæmpe med næb og klør for så gode politiske vilkår som muligt for AKB, Københavns udvikling.

Grundlaget for dette skal etableres gennem vidensdeling mellem afdelingerne og tættere samarbejde mellem organisationsbestyrelsen og afdelingerne. Der er gode muligheder for at sparre endnu mere med hinanden på tværs i AKB, København. Jeg tror, det er nødvendigt, for at vi kan træffe de gode bæredygtige valg og finde de rigtige løsninger for os. Det er en kæmpe styrke, at vi hviler på en lang tradition for at kunne diskutere, hvordan vi gerne vil bo sammen. Vi har et ansvar for, at endnu flere beboere kommer med omkring bordet i udviklingen af fremtidens AKB, København.

Det skal fortsat være os i AKB, København, der er toneangivende, når vi skal indgå i det omkringliggende samfunds udfordringer og behov. Herigennem kan vi, blandt andet for at styrke AKB, Københavns image, blive endnu bedre til at fortælle alt det, vi kan og gør.

Lidt om mig selv… Jeg bor sammen med min kæreste Karoline, og vi nyder livet på 9. sal i Lundtoftegade på Nørrebro. Jeg er netop blevet kandidat i filosofi og bruger meget tid på arbejdet som formand i Lundtoftegade og som aktiv i initiativet Almen Modstand, der er et netværk af almene beboere på tværs af landet. Meget af min tid går også med at være involveret i alle mulige lokale projekter på Nørrebro, der får lokale aktører til at spille sammen med byens almene boligområder.

Det var egentlig ret naturligt for mig at stille op til organisationsbestyrelsen, og jeg er glad for den store opbakning til min opstilling og muligheden for at gøre en forskel for alle AKB, Københavnere. Mest af alt vil jeg dog være ydmyg over for arbejdet. Især her til at begynde med, hvor jeg først og fremmest skal lære, hvordan tingene fungerer.

Vi ses til workshops ’Vores AKB, København’
Det var lidt om os. Vi og de andre i organisationsbestyrelsen glæder os meget til at mødes med dig og andre AKB, Københavnere til de to workshops ’Vores AKB, København’, hvor vi sammen skal have alle vores gode fortællinger om at bo i AKB, København i spil.

Har du endnu ikke meldt dig til? Bare rolig – du kan stadig nå det!

Klik her for at tilmelde dig senest den 19. august

På vegne af hele organisationsbestyrelsen ønsker vi dig en rigtig god sommer.

Flemming og Søren-Emil

Dette indlæg blev udgivet i Beboerdemokrati og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *